☎️ ASELSAN | Yerli Telefon Müjdesi

serdaroruc2003

Konsey Acemisi
Konsey Üyesi
Projenin öne çıkan detayları ve hedefleri şunlardır:

Proje Detayları ve Hedeflenen Tarih
  • Çıkış Tarihi: Tamamen yerli imkanlarla üretilmesi planlanan akıllı telefonun 2027 yılında piyasaya sürülmesi hedeflenmektedir.
  • Güvenlik Odağı: Siber güvenlik, dinlemelere ve siber saldırılara karşı koruma gibi alanlarda milli güvenlik hassasiyetleri ön planda tutulacaktır.
  • Teknolojik Altyapı: Cihazın yerli batarya, yerli çip ve güvenli iletişim yazılımlarıyla donatılması planlanmaktadır.
Ortağı Türk Telekom ve Türk Konsey Birliği

ASELSAN bu sektöre tamamen yabancı değildir. Şirket, 1997 yılında ASELSAN 1919 ve 1920 modelleriyle Türkiye'nin ilk yerli cep telefonlarını üretmiş ancak dönemin şartları ve küresel rekabet nedeniyle bu projeyi daha sonra sonlandırmak zorunda kalmıştır. Yeni atılan bu adım, "efsanenin geri dönüşü" olarak nitelendirilmektedir.

Geliştirilecek olan yerli telefonun sivil halka satışı, teknik özellikleri veya fiyatlandırma politikası hakkında yeni detaylar geldikçe bilgilendirme yapılacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence, ismi Asel1 olsun. Yada diğer telefon üreticileri gibi senelik üretim olacaksa 2026 yılı için ASEL 26, ASEL 27 gibi seri üretim ismi olsun derim. Tabii Alt sınıflar için Asel başta kalmak üzere sınıflandırılabilir. Üst segment için dediğim gibi yılları ismin sonuna gelsin

• Çıkış Tarihi: Tamamen yerli imkanlarla üretilmesi planlanan akıllı telefonun 2027 yılında piyasaya sürülmesi hedeflenmektedir.
  • Güvenlik Odağı: Siber güvenlik, dinlemelere ve siber saldırılara karşı koruma gibi alanlarda milli güvenlik hassasiyetleri ön planda tutulacaktır.
  • Teknolojik Altyapı: Cihazın yerli batarya, yerli çip ve güvenli iletişim yazılımlarıyla donatılması planlanmaktadır.

ASELSAN bu sektöre tamamen yabancı değildir. Şirket, 1997 yılında ASELSAN 1919 ve 1920 modelleriyle Türkiye'nin ilk yerli cep telefonlarını üretmiş ancak dönemin şartları ve küresel rekabet nedeniyle bu projeyi daha sonra sonlandırmak zorunda kalmıştır. Yeni atılan bu adım, "efsanenin geri dönüşü" olarak nitelendirilmektedir.

Geliştirilecek olan yerli telefonun sivil halka satışı, teknik özellikleri veya fiyatlandırma politikası hakkında yeni detaylar geldikçe bilgilendirme yapılacaktır.
Bence ismi 'RTE 0' olmalı
İlk müşterisi olacağım

Yerli olan herşeye sahip çıkmalıyız.Haberleşme önemli,kritik bir konu.Yerlilik çok önemli güvenlik açısından.Aselsan'ın iyi bir telefon çıkaracağına eminim.Çıkar çıkmaz almayı düşünüyorum nasipse.Telefon ismi ASELTEL olabilir.

Yerli olan herşeye sahip çıkmalıyız.Haberleşme önemli,kritik bir konu.Yerlilik çok önemli güvenlik açısından.Aselsan'ın iyi bir telefon çıkaracağına eminim.Çıkar çıkmaz almayı düşünüyorum nasipse.Telefon ismi ASELTEL olabilir.
Bence bunu ASELSAN olarak yerli ve milli bir proje olarak yapmamalıyız derim. Neden mi? Henüz erken de ondan. Zamanı gelmedi daha. Hatırlarsanız ABD'den 150 adet BOEING uçağı siparişi verdik. Neden? Sadece uçak ihtiyacımız olduğu için mi? Biraz da bellarından ve şerlerinden kurtulmak ve zaman kazanmak için yaptık bu aksiyonu. Fakat biz bunu yerli ve Türkiye adına fakat başka bir ülkede sanki o ülke üretiyormuş gibi yaparak imal etmeliyiz. Biz sanki hala pazarmışız gibi biraz daha davranmaya mecburuz. Yine biz yapalım ancak sadece Türkiye için değil TOGG gibi tüm ülkelerde satılabilir olacak şekilde. Yani TRUMP'ı d kızdırmayalım. Analizleri okuyorum. Efendim ABD küresel şirketler sermayelerii ÇİN'e taşımışlar. Pekala neden o zaman TRUMP'ın hedefinde ÇİN var. Neden Türkiye'ye baskı yapılarak ÇİN'den alışverişi engelettiler. Şu an ALİEXPRESS veya diğer ÇİN alışveriş şirketlerinden gümrük vergisine tabi oldu. Muafiyet kaldırıldı. Bunu isteyen ABD idi. 30 Euro serbest idi. O da kaldırıldı. Mantıklı olalım. İçeride daha konularımızı çözmedik daha. FETÖ her tarafta aktif ve etkinken , PKK ve DEM + NUSAYRİLER + DÜRZİLER + EKREM İMAMOĞLU + MANSUR YAVAŞ + ÖZGÜR ÖZEL + CEMAL ENGİNYURT gibiler İSRAİL ile anlaşmış iken herkes pusuda iken KRİPTO FETÖCÜLERin her yerde olduğunu düşünmeye başlıyorum. Her yerden ve her şeyden şüphe ediyorum.

Hatırlarsanız 8 Mart 2014 tarihinde Malezya HavaYollarının 370 sefer sayılı Boeing 777-2H6ER marka ve model uçağı kaybolmuştu. Hala da bulunamadı. Uçağa ne oldu bilen var mı? Ben söyleyeyim. Uçak şu anda ARİZONA ÇÖLÜNDE bir uçak mezarlığında. Pekala nedir bunun açıklaması denilirse ben de derim ki Malzezya Hava Yolları Uçak Filosunda ağırlıklı olarak BOEING vardı ve AIRBUS'lara sipariş verilmiyordu. Aslında her ülke bu iki uçak firmasını da kızdırmamak için aşağı yukarı yarı yarıya bulunduruyor. THY'de de durum aynı. Buna mecbur yoksa belayı satın alırız. Malezya Airlines o zaman 40 tane AIRBUS alımı yaptı. Yani işler göründüğü gibi değil. Stratejik davranmak zorundayız. ASELSAN olarak yerli ve milli değil , başka bir ülke üzerinden yine biz yapacağız ve tüm dünyaya satmak üzere imal edeceğiz. Bu daha mantıklı. Tabi ben basit bir emekliyim. Dikkate alınır mıyım bilemiyorum.

Bizler ülke insan olarak markamıza sahip çıkmalıyız ürünün yurt içi ve yurt dışı rekabet gücü ve pazarlaması bizim işimiz değil. Aselsan'ın o konuda da dünya devleri ile rekabet edecek potansiyeli ve birikim olduğuna inanıyorum nitekim dünyanın her yerine aselsan marka ürünler pazarlanıyor onda bir sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum

Bence bunu ASELSAN olarak yerli ve milli bir proje olarak yapmamalıyız derim. Neden mi? Henüz erken de ondan. Zamanı gelmedi daha. Hatırlarsanız ABD'den 150 adet BOEING uçağı siparişi verdik. Neden? Sadece uçak ihtiyacımız olduğu için mi? Biraz da bellarından ve şerlerinden kurtulmak ve zaman kazanmak için yaptık bu aksiyonu. Fakat biz bunu yerli ve Türkiye adına fakat başka bir ülkede sanki o ülke üretiyormuş gibi yaparak imal etmeliyiz. Biz sanki hala pazarmışız gibi biraz daha davranmaya mecburuz. Yine biz yapalım ancak sadece Türkiye için değil TOGG gibi tüm ülkelerde satılabilir olacak şekilde. Yani TRUMP'ı d kızdırmayalım. Analizleri okuyorum. Efendim ABD küresel şirketler sermayelerii ÇİN'e taşımışlar. Pekala neden o zaman TRUMP'ın hedefinde ÇİN var. Neden Türkiye'ye baskı yapılarak ÇİN'den alışverişi engelettiler. Şu an ALİEXPRESS veya diğer ÇİN alışveriş şirketlerinden gümrük vergisine tabi oldu. Muafiyet kaldırıldı. Bunu isteyen ABD idi. 30 Euro serbest idi. O da kaldırıldı. Mantıklı olalım. İçeride daha konularımızı çözmedik daha. FETÖ her tarafta aktif ve etkinken , PKK ve DEM + NUSAYRİLER + DÜRZİLER + EKREM İMAMOĞLU + MANSUR YAVAŞ + ÖZGÜR ÖZEL + CEMAL ENGİNYURT gibiler İSRAİL ile anlaşmış iken herkes pusuda iken KRİPTO FETÖCÜLERin her yerde olduğunu düşünmeye başlıyorum. Her yerden ve her şeyden şüphe ediyorum.
Ben buna katılmıyorum korkmak o şu bu ne der diye düşünmek bizi başarıya götürmez aselsan tusaş havelsan tei vs kim ne der diye iş yapmıyor bir hedef koyuyor o hedefi gerçekleştiriyor ve piyasaya maliyet etkin çözümler çıkarıyor ve bunu sahada kanıtlıyor yani bu işin pazarlama kısmı da gayet iyi yapıyorlar bence kim ne der diye kaygılamamalıyız. Ve bunun sonucu olarak o yukarıda saydığım birbirinden kıymetli firmalarımız başarılı oldular.Misal İHA piyasasının %65'i elimizde,bunu kim ne der düşüncesiyle başarmadık hedef koyduk azimle çalışarak yaptık ve oldu yani sahada bunu ispatladık.Benzer bir şekilde nadir Toprak elementleri de dünya ikincisiyiz birinci Çin. Ve çin, bize nadir Toprak elementleri işleme teknolojisini ve makinalarını açıkça vermeyeceğini belirtti. Senin mantığınla çin'e gel bizim elementleri sen işle diyelim ama milli yapmayalım bence bu son derece yanlış bir düşünce o şekilde ancak başkalarının kuklası oluruz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hayırlısı ile çıkışını beklemedeyiz... ya da önden sipariş gibi bişi çıkarılsın hemen paramızı yatıralım... her daim yerli malı....

Geri
Konsey Haberler Akış Mesaj Profil