💸 Enflasyon Çözüm Önerisi

Benim önerim derhal serbest piyasa ekonomisinden çıkılmalı. Fiyatlara tavan fiyat uygulaması getirilmeli.
Bu ahlaksızlığın önüne ancak devlet eliyle geçilir.
Serbest piyasa en büyük ekonomik beladır. Küresel sömürü baronlarına hizmet eder. %100 katılıyorum değerli dostum.

Benim önerim derhal serbest piyasa ekonomisinden çıkılmalı. Fiyatlara tavan fiyat uygulaması getirilmeli.
Bu ahlaksızlığın önüne ancak devlet eliyle geçilir.
Sana katılıyorum Yanlız Kurt. Bu ülkede kaçırılan verginin haddi hesabı yok.
Bununla ilgili güzel çalışmalar var. Neyse başka bir konu bu.
Her şeyin başında çözüm birkere Ahlaki çöküşümüz düzeltilmesinden geçer. (Millet olarak) bilinçli yaşamalıyız ver herkes kuralları savunmalı/ savunabilmeli
Ben yaptım oldu devrine son demeliyiz.
Üzülerek söylüyorum.
Çalışmamızda üretimimizde tavır ve davranışımız bozuk bizim.
Kısa bir örnek
Sen ne kadar iyi bir eğitim alsanda bu toplumun arasında yetişmemiş olsan tüm kurallara uysan ve buna uymanın insanı ahlaki dini veciben olduğunu bilsende. Dört dörtlük eğitilmiş olsanda. Sonuç ne olur biliyormusun?
Bir misal ile anlatmak isterim.
Misal:
Yukardaki misal gibi eğitimli bir genç yurtdışından gelmiş.
Ve herhangi bir yerde sırada beklerken 3. 5. Veya 10. Sırada
biri geliyor kaynak yapıyor. 2. Geliyor kaynak yapıyor. 3. Geliyor kaynak yapıyor ve kimse gıkını çıkarmayınca tokat üstüne tokat yiyor ve kural olan birşeyin ona zarar verdiğini görünce oda kaynak yapmaya başlıyor.
Sonuç yurtdışında onca yıl almış olduğu eğitim, verdiği emek ve masraf boşa gitti niye toplum adamı bozdu.
Başta dediğim gibi bilinçli bir toplum olmadıktan sonra ne yaparsan yap boş.
Bu örneği her alanda verebilirim trafikte aliş verişte ticarette her yerde benzeri durum var.
Buna çözüm nedir peki?
Dinsizin hakkından imansız gelir diye bir atasözü var.
Herşeyi denetleyecek olan devlet ve ona yardımcı olan küçük bile olsa bir topluluk olmalı gönüllü veya maaşlı . Misal yanlışı gördün adam yanlış park etmiş çek resmi gönder mümkün olan bir kuruluşa veya bir komisyon massa adı her neyse . Orada denetlenip cezasını yolla. bir iki üç derken akıllanır toplum. Diye düşünüyorum. Ama usulsüzlük cezaları caydırıcı olmalı. Olmalıki yapılan kaynak misali biri o kişiyi uyarsın ve diğerleri ona destek çıksın.

Varsa daha iyi bir fikri olan dinlerim vesselâm.

Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.

İslami Ekonomik Sistem Nasıl Olmalıdır? Enflasyona karşı çözüm önerileri. Acizane videomda anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur düşüncesindeyim.
Selim abi kaldırdım, çünkü resim olarak yüklemişsin. Bak resim kutucuğunun 2 sağında medya yükle kutucuğu var. Gülen suratın hemen yanında, oraya bas yüklemek için. O da olmadı dosya yükle var sol aşağıda. O da olmadı facebook'a yüklediysen linkini paylaş girip bakarız.

Serbest piyasa ekonomisinde çıkılmalı eğer cikilmiyorsa dahi kota konulmalıdır. Örneğin marketteki herhangi bir ürüne yıl içerisinde asgari ücrete yapılan zam oranının üzerinde zam yapılmamalıdır . Ama onu da denetleyecek bir mekanizma gerekir . Maalesef ülkedeki en büyük problemde denetleme mekanizmalarımizin eksikliği ve yetersizliği .

Serbest piyasadan çıkıldı diyelim.. Marksist Leninist bir sistem mi gelecek. Yoksa kapitalist bir sistem mi?.. Hocam dilimde tüy bitti; olsun bir daha söylüyorum. Olayın can damarını bulun can damarını!.. Olay kısa ve açık net ne?: Faizsiz bir ekonomik sistem yürütülmeli. Bunun için azami kaynakla bu işi çözmelidir!

Hocam birde başka bir konu var . Biz gıdada ve tarımda neden dışa bağımlı bir ülkeyiz . Çiftçi patateslerini soganlarini satmaya yer bulamazken ( buldu diyelim aldığı ücret maliyetini karşılamıyor ) dışarıdan meyve sebze ithal etmeye çalışıyoruz . O kadar bereketli topraklarımız var ki degerlendirebilsek . Dünyanın meyve sebze ve tahıl ürünlerinin merkezi konumunda olmamız lazım .

Hocam birde başka bir konu var . Biz gıdada ve tarımda neden dışa bağımlı bir ülkeyiz . Çiftçi patateslerini soganlarini satmaya yer bulamazken ( buldu diyelim aldığı ücret maliyetini karşılamıyor ) dışarıdan meyve sebze ithal etmeye çalışıyoruz . O kadar bereketli topraklarımız var ki degerlendirebilsek . Dünyanın meyve sebze ve tahıl ürünlerinin merkezi konumunda olmamız lazım .
O da işin sosyo-politik tarafı maalesef...

Ben Mehmet Şimşek’in yönetim şeklini beğenmiyorum,bende ufak çapta bir esnafım,vericisi,maliyecisi,ssk denetçisi burnumuzdan getiriyor,çalışanlarım emekli olmasına rağmen ssk larını yapıyorum,usulsüz hiç bir şeyim yok,ama gelip müşterilerin içinde kasaya geçip bilanço incelemek ne demek oluyor.%1 ile ürün girişi yapılıp,%18 ile çıkış yapılıyor,%17 sine ortak,banka komisyonu,stopaj derken,işletmem Mehmet şimşekin politikasına çalışıyor

Ben Mehmet Şimşek’in yönetim şeklini beğenmiyorum,bende ufak çapta bir esnafım,vericisi,maliyecisi,ssk denetçisi burnumuzdan getiriyor,çalışanlarım emekli olmasına rağmen ssk larını yapıyorum,usulsüz hiç bir şeyim yok,ama gelip müşterilerin içinde kasaya geçip bilanço incelemek ne demek oluyor.%1 ile ürün girişi yapılıp,%18 ile çıkış yapılıyor,%17 sine ortak,banka komisyonu,stopaj derken,işletmem Mehmet şimşekin politikasına çalışıyor
hocam al benden ğde o kadar bende mehmet şimşeğin yönetüm tarzını şu kadar beğenmedim hani ekonomi 2026 da tek haneye iniyordu

Tarladan 5 TL ye çıkan bir ürünü 3 harfli marketlerden 55 TL ye alıyorsa vatandaş. Devlet hiç bir müdahale yapamıyorsa etkili olarak yakında çifçi de işi bırakır.
Şimdi her birimiz kendi bildiği kadar hükümete sitem ediyor etmesinede sesimiz duyurulmadıktan sonra neye yarar sadece yok yere kendimizi bitiriyoruz

Eskiden sosyal medya, whatsapp, telegram vs. yoktu. X şehirdeki bir bakkal/market, aynı şehirdeki ya da Y şehirdeki marketin fiyatlarını takip etmiyor/edemiyor ya da rekabet etmek için aşağı çekebildiği kadar çekiyordu. Haliyle bu durum son tüketiciye yatıyordu.

Ancak şu anda herkes anlaşmalı durumda. Misal; bizim şehirde halı yıkamacıların bile bir topluluğu var. Adamlar ortak fiyat belirliyorlar bir araya gelip :D Yani adamlar toplu olarak tekel oluyorlar. Hizmet kalitesi iyi olanlar gidelim eyvallah !DA! 3 liralık işe hepsi bir ağızdan 30 lira dediği zaman iş kaliteden çıkıyor artık.

Devletin, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir kar marjı belirlemesi lazım. Gerekirse kalem kalem kimin ne alacağı belirlenmeli. Yapay zeka var artık. İstendiği zaman her şey çok kolay..

Geri
Konsey Haberler Akış Mesaj Profil