🛡️ Erdoğan Ve Mustafa Çiftçi: KUDÜS BİZİMDİR!

BOZKURTBOZKURT is verified member.

Kurucu
Yönetici
Konsey Başkanı
ChatGPT Image 6 Haz 2026 17_10_51.png
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

"Gerek ekonomik gerek ticari gerekse diplomatik olarak etrafımızı saran toz bulutu dağıldığında bunun en büyük kazananı Türkiye olacaktır. İnşallah krizleri değil fırsatları konuşacağımız bir döneme gireceğiz. Perşembe günü yürürlüğe giren paketimiz bunun bir parçasıdır. İstanbul Finans Merkezi'ni küresel yatırımın, uluslararası ticaretin, finansal hizmetlerin bölgesel üstüne dönüştürmeyi hedefliyoruz. Burada sunulan finansal hizmetlerden elde edilen kazançları yirmi yıl boyunca vergiden muaf tutuyoruz."

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi:

"Şam'ın, Halep'in, Karabağ'ın özgürlüğünü gördüğümüz gibi inşallah bir gün Kudüs'ün de özgürlüğünü göreceiz. Benim valiyken Cenabı Hak'tan bir niyazım vardı. Malum burada beş sene valilik yaptıktan sonra Erzurum'a tayin oldum. İki buçuk sene de orada görev yaptım. İçten içe büyüttüğüm niyazım şuydu. Rabbim bana bir gün de olsa Kudüs Valiliğini nasip et diye. Yine inanıyorum ki Cenabı Hak o günleri bizlere gösterecek. Mutlaka gösterecek. Ben buna bütün kalbimle inandım ve inanmaya da devam ediyorum. Geçmişte olduğu gibi yine oralar bizim olacak. Yine bizim hüküm ve tasarrufumuz altına inşallah girecek. Çünkü başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir küresel lider var. Bir dünya lideri var."

HABERİN DETAYI (MADDE MADDE ÖZET):

Yukarıdaki açıklamalarda öne çıkan ve Türkiye'nin geleceğine yön verecek temel maddeler şunlardır:
  • Küresel Kazanım Hedefi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki ve dünyadaki ekonomik, ticari ve diplomatik krizlerin oluşturduğu toz bulutu dağıldığında, bu sürecin en büyük kazananının Türkiye olacağını ilan etti.
  • İstanbul Finans Merkezi'ne Dev Teşvik: Perşembe günü yürürlüğe giren yeni paket kapsamında, İstanbul Finans Merkezi'nin bölgesel bir üsse dönüştürülmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda, merkezdeki finansal hizmetlerden elde edilen kazançlar tam 20 yıl boyunca vergiden muaf tutulacak.
  • Tarihsel ve Bölgesel Kurtuluş Vizyonu: İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi; Şam, Halep ve Karabağ’da yaşanan özgürleşme süreçlerinin bir benzerinin gelecekte Kudüs’te de gerçekleşeceğini belirtti.
  • Kudüs Valiliği Niyazı ve Egemenlik İddiası: Bakan Çiftçi, geçmişteki valilik dönemlerinden beri "Kudüs Valisi" olmayı içten içe dilediğini paylaştı. Kudüs ve çevresinin gelecekte yeniden Türkiye’nin hüküm ve tasarrufu altına gireceğine inandığını, bu gücün arkasındaki itici gücün ise Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel liderliği olduğunu vurguladı.

DEĞERLENDİRME VE KRİTİK ANALİZ:

Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı’nın açıklamaları, Türkiye'nin krizlerle dolu bu çağda hem finansal bir kale hem de tarihsel bir jeopolitik vizyon inşa ettiğini net şekilde ortaya koymaktadır:
  1. Ekonomik Kalkan ve Cazibe Merkezi: İstanbul Finans Merkezi’ne sağlanan 20 yıllık vergi muafiyeti, küresel sermayeyi ve nitelikli yatırımları Türkiye’ye çekmek için atılmış çok agresif, emrivakilere engel olacak nitelikte finansal bir adımdır. Batı'da bankacılık krizleri konuşulurken Türkiye korunaklı bir liman inşa etmektedir.
  2. Hinterland ve Egemenlik İddiası: Bir İçişleri Bakanı'nın "Kudüs Valiliği" ve "Kudüs yeniden bizim hükmümüz altına girecek" çıkışı sıradan bir temenni değildir. Bu söylem, Türkiye’nin Osmanlı hinterlandındaki tarihsel misyonunu ve iddialarını en üst perdeden masada tuttuğunun resmi bir ilanıdır.
  3. Liderlik ve Gelecek Projeksiyonu: Her iki liderin de vurguladığı ortak nokta, krizlerin geçici, Türkiye'nin büyümesinin ise kalıcı olduğudur. Batı medyasında (Telegraph gibi) yer alan "Krizlerin kazananı Erdoğan" analizlerini destekler nitelikte, içeride finansal adımlar atılırken dışarıya tarihsel mesajlar verilmektedir.

SORU ŞUDUR:

• Finansal Güç: İstanbul Finans Merkezi'ne getirilen 20 yıllık vergi muafiyeti, Batı ve Körfez sermayesini tamamen Türkiye’ye çekerek ülkeyi küresel finansın yeni başkenti yapmaya yeter mi?
  • Stratejik Vizyon: İçişleri Bakanı’nın Şam, Halep, Karabağ ve Kudüs arasında kurduğu bu tarihsel köprü, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde Orta Doğu politikasında çok daha aktif ve koruyucu bir üst role soyunacağının işareti midir?
  • Büyük Hesaplaşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği "toz bulutu" tamamen dağıldığında, Türkiye küresel sistemin yeni ve en güçlü oyun kurucusu olarak mı tescillenecektir?

Son düzenleme:
Kudüs'ün hepimiz için ne kadar önem arz ettiği malumunuzdur. Ekonomik istikrarsızlık da sayın bakanımız tarafından uygulamaya çalışılan konjektrüel dalgalanmaları bertaraf edeceğine inanıyorum. Yani ekonomi sadece maliye bakanlığına kalmıyor iç işleri bakanlığı da olaya el atıyor. Cumhurbaşkanımızın da azami gayretleriyle küresel kalkınmada rol alabileceğimiz anlatılmaya çalışılıyor. Bunun için merkezi üs belirleniyor. Bu üs de Türkiye'de İstanbul başta siyasi istikrarın sağlanması için de Kudüs ve diğer ülke merkezleri vurgulanıyor. Hayırlısı olsun. Rabbim herkesin emeğini yağlı etsin inşaAllah.

Geri
Konsey Haberler Akış Mesaj Profil