🕋 Hayat Rehberi | Namaz Vakitleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pvgen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili dostum. Namaz vakitleri hakkında yayınladığım mukaddimeyi, içeriğinde bulunan Saadet-i Ebediyye eserini hangi sayfasına açarsan aç bir iki satır okusan o kunuyu sana anlatabilecek seviyede neredeyse ezberleyecek kadar okumuş ve tartışmış birisiyim. Güzel birşey miş gibi algılama. Aksine babasını15 yaşında yeni kaybetmiş olmanın üzüntüsünü ve yokluğunu bu kitap ile akıl ve beden sağlığımı daha doğrusu inanç zorunluluğumu kaybetmemek için kendimi kurtarıcı gibi sarıldığım bir kitaptı. Gel gelelim içeriğine. Bir çok konuda ehli sünnet hocalarımıza bu kitaptan öğrendiklerimle zıtlaşarak kutuplaşmaya başladık. O kadar İslama açmışım ki o kitap haşa KURAN-I KERİM e sarılmadığım kadar sarılmıştım. Ama sonra anladım ki o Kuran değildi. Ve hatalarında olabilir di. Çoğu demşyeceğim fakat bazı hem itikadda tehlike ye sokacak fikirler (ki bu yazarın fikirleri) hemde ibadet te yanlış söylemler vardı. Hanefi mezhebi yazarın Şafi ve haneli fikirleri dayatması ki bu bazı konularda hassasiyet gerektirir. Bu ancak müctehid lerin söyleyebileceği bir şey bir çok müctehid lerin de mezhep büyüklerinin yolundan gitmiş üstelememiştir. Bu olacak, böyledir diye.

Gelelim konumuza.
Namaz vakitleri ve temkinler hakkında birçok aileme hocalarımızın açıklamaları olmuştur. Konu ucu çok açık olmakla kalmamış gruplaşmış hale dönmüştür. Şucular Bucular gibi. Hani başta da dedim ya, değişmeyen ve değişmeyecek tek Kurandır. Kitaplar insanoğlu bilgisinde yazılmış eserler olduğundan değişime her zaman açıktır. Tefsir ler bile gün geçtikçe yeni mucizeler olaylar çıktıkça Kuranda yazılanların anlamları bir bşr çıktıkça tefsirinde güncellemeleri olmak zorunda. Namaz vakitleri ve temkinler de yeni güncellemekere açıktır. Dolayısıyla dünyada teknoloji ilerledikçe, değil namaz vakitlerin tam zamanları, insanların hangi tarihte, hangi zaman diliminde suç veya bir olay icra edeceğine ortaya çıkacak öngörüdedir. Geleceği haşa göreceğiz demiyorum. Ama Allâhım sevgili kullarına haber vermiş zamanında. Ben gelecek öngörülerden bahsediyorum. Yani artık Namaz vakitleri şu an teknolojik olarak yüz yıllarca net bir şekilde dünya ay güneş galaksi izlemleriyle ortaya çıkmış hesaplanmış tır. Dolayısıyla temkine de gerek kalmamıştır. Diyanet doğru karar vermiş ve uygulamıştır. Art niyet yoktur burada. Çok uzattım farkındayım. Affedin. Vesselem

Geri
Konsey Haberler Akış Mesaj Profil